Home » Новини » Jaguar с дължина 28 метра се извисява в небето

Jaguar с дължина 28 метра се извисява в небето

 

Над Гудууд, Великобритания, се извисява 28 метрова скулптура на Jaguar E-Type. Стоманените тръби идеално представят един от най-известните и обичани спортни автомобили. Специалисти, изграждащи мостове, успяха да сглобят 150 тонната скулптура само за 10 дни. Тя перфектно разкрива формите на Jaguar E-Type 122 Series.

Единствена по рода си, конструкцията е изградена от половин километър метални тръби с диаметър 1200 мм. Тези тръби първоначално са били предназначени за газопроводната мрежа на Англия. Известният скулптор Гари Джуда, получава вдъхновението си в музея за Модерно световно изкуство в Ню Йорк. Там той за първи път видял Jaguar E-Type. Заедно с екипа си, Гари Джуда започнал работа по проекта – чертежи, планиране и подбор на материали за изграждане на замислената скулптура. Усърдната работа продължила четири месеца.

Тази скулптура няма нищо общо с останалите скулптури в Гудууд. Световно известният скулптор разказва, че е искал да представи модела в целия му блясък, като в същото време не го разкрасява допълнително. Дизайнът на автомобила е много специфичен, и трудно може да бъде имитиран. Въпреки всичко Гари Джуда и екипът му се справят перфектно със задачата, и всички признават, че скулптурата е перфектна имитация на Jaguar E-Type 122 Series.

В Гудууд има още много скулптури на различни модели Jaguar - С-Type, D-Type и XK120, които представят красивите спортни автомобили на британската марка. Естествено, най-голям интерес за жителите и гостите на града, предизвиква произведението на Гари Джуда.

Кой ли ще бъде заместникът на Jaguar E-Type? – Всеки един автомобил с марка Jaguar може да го направи безпроблемно. Моделите XJ, XF и XK продължават да печелят световни награди в автомобилния спорт, а C-X75 хвърли в делириум автомобилните фенове и специалисти от целия свят. Това е доказателство за бляскавото бъдеще, което очаква развитието на марката Jaguar.