Home » Новини » KIA Picanto

KIA Picanto

 

През 2004, компанията се опита да ни впечатли с първия си автомобил Picanto, но опита беше несполучлив. Сега KIA прави втори опит, който се оказва доста по-успешен от предишния.

KIA Picanto е малък, икономичен автомобил, предвиден повече за дамите. Интериора не е много просторен, но все пак ако се возиш отпред е сравнително широко. Базовите екстри са климатик, MP3 радио, USB/AUX вход. Естествено има и допълнителни екстри, които могат да се поръчат. Може да притежавате климатроник, автоматични фарове, мултифункционален волан, Bluetooth, пълен ел. пакет, LED светлини, сгъваеми огледала, подгряване на седалките и волана. И всичко това срещу не много голяма сума.

Двигателите ще бъдат бензинови – 1,0- литров и 1,2-литров. Освен това KIA предалага заводска LPG версия за по-малкия си двигател.

Базовата цена започва от 18 965 лв, с включено ДДС, с малкко повече екстри, автомобилът може да бъде закупен за 21 939 лв.

Колата е с 69 к.с. достига от 0 до 100 км/ч за 14,5 сек., максималната скорост която Picanto може да достигне е 150 км/ч. Но това все пак е икономичен автомобил със среден разход от 3,8 л/100км