Home » Новини » Два нови модела от Мини

Два нови модела от Мини

 

Марката MINI навърши 50 години. По този повод от фирмата представиха два нови модела на марката. Те носят имената на английски предградия – MINI 50 Mayfair и MINI 50 Camden, и бяха показани на юбилейното тържество, което се състоя между 22-ри 24-ти май на пистата Silverstone.

Производството на новите автомобили ще започне от месец септември 2011 година, и ще е с продължителност една година. Моделите ще имат уникални допълнения, които ще ги отличават от останалите автомобили.

Новите MINI модели ще са с три агрегата – 1.6 – литров със 120 к.с.; турбо – мотор със 175 к.с., както и четири цилиндров дизел, със 110 к.с. и среден разход на гориво около 4 л. на 100 км. Те ще се отличават и по външен вид – ще имат хромирана радиаторна решетка, на която ще има емблема 50 и специален надпис, който ще бъде разположен до мигачите на предните калници. Цветовете на купето и интериора, също ще бъдат обновени.

Моделът Mayfair ще бъде в три цвята - Hot Chocolate, Pepper White и Midnight Black, като таванът на всички коли от този модел ще бъде оцветен в бяло. Модификацията ще се предлага във всички варианти на MINI. Всеки модел ще разполага със стерео уредба и джанти, боядисани в бяло, с размер 17 инча. Първият модел на Mayfair е екстравагантен и луксозен. Той се появява за първи път през 1982 година.

Другият нов модел на MINI – Camden, ще бъде металик и ще се предлага в White Silver metallic, Midnight Black metallic и Blue metallic, като покривът отново ще е бял. Моделът ще разполага с множество допълнения. Сред тях са алуминиеви 17 инчови колела, и уникална Harman Kardon HiFi система.

И в двата модела ще има навигационна система, сензори за дъжд, автоматичен климатик, автоматични фарове и т.н. Новите MINI модели ще бъдат със 6 степенна ръчна скоростна кутия, като в същото време ще има опция и за автоматик и скоростите ще могат да се сменят от волана.